Over Corona-dagboek

Dit is een initiatief van schrijfcursusonline.nl

Deze tijden vragen om nieuwe inspiratie. Juist nu is het een goed moment om te schrijven. Niet voor niets worden er juíst mooie dingen gemaakt in tijden van crisis en onzekerheid. Door een Corona-dagboek te schrijven inspireer je jezelf, en hou je een tastbare, waardevolle herinnering aan deze periode over. Zonder op reis te hoeven, zonder afleiding van buitenaf, maar wel in verbinding met anderen. Je leert woorden te geven aan wat er met jezelf en in je omgeving gebeurt.

Alle cursussen worden online gegeven in een kleine groep van maximaal 6 mensen. Daardoor krijgt iedereen voldoende aandacht en kunnen deelnemers leren van elkaar. Of je nu in Zwolle woont of in Zierikzee, met deze cursus haal je het beste van twee werelden in huis: de vertrouwdheid van je eigen omgeving combineer je met een levendige schrijfcursus, waar diverse schrijftechnieken voorbij zullen komen. Je hebt inspirerend contact met medeschrijvers uit heel Nederland. Iedere week krijg je persoonlijke begeleiding van een ervaren schrijfdocent.

Benieuwd naar andere creatieve schrijfcursussen? Kijk op www.schrijfcursusonline.nl

Over Annemarie

Annemarie de Gee geeft al tien jaar les in creatief schrijven. Zij was als docent verbonden aan Scriptplus (opleidingsinstituut van de Hogeschool van Amsterdam en de VU) en ontwikkelt lessen voor Schrijfcursusonline en Schrijfcursus Amsterdam. Steeds opnieuw zoekt ze naar manieren om de kunst van het schrijven over te dragen, want creatief schrijven is geen wiskunde; er is niet maar één uitkomst mogelijk, één soort boek, één manier. Om tot goed proza te komen, is volgens Annemarie een combinatie nodig van ambacht én oorspronkelijkheid. Naast het aanleren van schrijftechnieken begeleidt ze je in het vinden van je eigen stijl en schrijfstem. Wie ben je, en wat heb je te vertellen? Hoe zorg je dat de schrijfwetten in dienst staan van jouw verhaal? Daarbij kan het haar niet gek genoeg; samen met jou gaat ze op avontuur, schuwt daarbij het experiment niet maar doet dat altijd in een veilige omgeving.

Naast het lesgeven schrijft Annemarie romans en verhalenbundels.

 

Contactgegevens

annemarie@schrijfcursusonline.nl
persoonlijke website: www.annemariedegee.nl
KvK nummer: 51185350